Blog

GOUDvanHOUT - Het Verhaal

Mijn ontwerpen laten zich het best omschrijven als Nostalgie van Nu. Nostalgie verwijst naar het nostalgische gevoel bij het houten speelgoed van vroeger. ´Van nu´ staat voor de ontwerpen die met beide benen in het heden staan. De naam GOUDvanHOUT verwijst naar de kwaliteit van de producten. De massief houten producten worden gemaakt om mee te spelen en door te geven aan de volgende generatie. Mijn ervaringen in de zorg in binnen-en buitenland en mijn opleiding tot beeldend therapeut hebben een belangrijk aandeel in mijn kijk op de wereld en op de producten die ik ontwerp. Duurzaamheid en het verhaal achter het product zijn belangrijk.De producten worden gemaakt op diverse sociale werkplekken in Nederland.

Lees meer »

Speelkruk Jet

Speelkruk Jet is veelzijdig en heeft karakter. Jet staat voor mobiele speelpret. Ga achter de houten speelgoed kruk zitten en je hebt een eigen winkel. Leg er een spoorbaan onderdoor en je bent ineens de stationschef. De speelkruk heeft ook een hele handige kant; even je handen wassen of als opstapje bij de wc of in de badkamer.

Lees meer »

Speelkruk Sebastiaan

Sebastiaan kijkt met grote ogen toe op het moment dat de kruk een speelgoed kasteel wordt. Zijn nieuwsgierigheid en fantasie maken van het kasteel een spoorbrug. Door de schuifdelen er in- en uit te halen ontstaan er telkens nieuwe vormen die uitdagen tot spelen. Houten Speelkruk Sebastiaan is bedoeld als ingrediënt voor fantasievol spel.

Lees meer »