Aftelkalender Elise

Houten aftelkalender gemaakt van oude vloerdelen. De aftelkalender wordt gemaakt binnen een sociale werkomgeving.

De houten aftelkalenders worden gemaakt van oude eiken vloerdelen binnen een sociale werkomgeving. De aftelkalender is zo ontworpen dat hij uit 1 vloerdeel gemaakt kan worden. Op deze manier gaat er weinig van het materiaal verloren.
Tel af naar belangrijke gebeurtenissen zoals een verjaardag, een vakantie of een feestdag. Bepaal zelf hoelang van tevoren je wilt beginnen met aftellen. De aftelkalender kan ook inzicht geven in de lengte van vakanties, logeerpartijen etc. Schrijf op het vlaggetje de gebeurtenis waarvoor je aan het aftellen bent (bv. weer naar school of vakantie!). Je kunt de aftelkalender ook als beloningssysteem gebruiken. Spreek af hoeveel blokjes er verdiend moeten worden voor een beloning. Schrijf de beloning op het vlaggetje of maak je eigen vlaggetje!
Afmeting: l 24 x h 4,8 cm. Ontwerp: GOUDvanHOUT - Nostalgie van Nu –
TIP:
Maak je eigen vlaggetjes met zelfklevend papier. Knip een langwerpige rechthoekige vorm uit het papier en zet een streepje in het midden. Op het punt van het streepje vouw je het papier om een cocktailprikker heen. Nu kun je zelf met een schaar de vorm knippen die jij leuk vindt. Het is erg leuk om samen vlaggetjes te maken op school of thuis. Door je eigen vlaggetje te maken voor een gebeurtenis, biedt het de mogelijkheid om er even over te praten met elkaar.